Porównaj ceny w Przyprawy i zioła.
Kategoria: Przyprawy i zioła
MIĘTA LIŚĆ EKO - herbatka Herbatka ta usprawnia pracę przewodu pokarmowego oraz zapobiega wzdęciom . Spożywanie jej przynosi uczucie orzeźwienia i ochłodzenia. Sposób użycia: Liść mięty zalać szklanką wrzątku, odstawić na 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. ...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Majeranek dodaje się głownie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów. Skład: majeranek 100% Masa netto: 100g
Kategoria: Przyprawy i zioła
Jako przyprawy używamy jej w niewielkiej ilości. Dodaje się jej do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso jagnięce i kiełbasy. Skład: gałka muszkatołowa 100%
Kategoria: Przyprawy i zioła
Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, sznycli, pieczeni, mięsa z rusztu. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, sosy, potrawy z jaj i białęgo sera. Skład: papryka słodka 100%
Kategoria: Przyprawy i zioła
Chilli nadaje potrawom pikantny i ostry smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości wg. indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chilli ma również doskonały wpływ na trawienie. Chilli jest owocem jednej z odmian papryki ro...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. Skład: bazylia 100%
Kategoria: Przyprawy i zioła
Idealna do podniesienia walorów smakowych ziemniaków i potraw z ziemniaków zarówno pieczonych, smażonych jak i gotowanych.
Kategoria: Przyprawy i zioła
Sól ziołowa to przygotowana mieszanka do potraw wszelakiego rodzaju począwszy od zup poprzez sosy, mięsa, warzywa.
Kategoria: Przyprawy i zioła
Mieszanka odpowiednio skomponowanych ziół, przypraw i suszonych warzyw wzbogaca smak i aromat typowych dań kuchni włoskiej i francuskiej. Szczególnie polecana do spaghetti, pizzy, risotto, zapiekanek i sałatek. Doskonała do sosu vinaigrette. Przyprawa nadaje...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Dobry smak otrzymujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się również zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli, biały i żółty ser.
Kategoria: Przyprawy i zioła
Pieprz czarny ziarnisty, mieląc go w młynku uzyskujemy 100% aromatu świeżo mielonych ziaren. Tłucząc go młotkiem możemy przyprawiać potrawy na grilla. Powszechnie stosowany do zup, mięs, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych, dodatkowo leczy ...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Liść bobrka Działanie i wskazania do stosowania: Wspomagająco w celu pobudzenia łaknienia. Skład: 100g produktu zawiera 100g liścia bobrka. Zawartość opakowania: 50 g Przeciwwskazania: Bóle brzucha, biegunka, choroba wrzodowa żołądka i/lub dwunastnicy. Ost...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Ziele dymnicy. Herbatka z ziela dymnicy doskonale wpływa na układ trawienny - szczególnie drogi żółciowe i wątrobę , zalecana jest także przy migrenie. Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15min. Pić 1-2 ...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Podlaska przyprawa do pierników. Mieszanka do słodkich wypieków. Skład: (w różnych proporcjach): imbir, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, cynamon, anyż, kardamon, goździki, skórka pomarańczy
Kategoria: Przyprawy i zioła
Kozieradka stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe mieszankach przyprawowych.
Kategoria: Przyprawy i zioła
Curry jest mieszanką sproszkowanych przypraw, które od tysięcy lat kształtują smak potraw w Indiach, gdzie jest narodową przyprawą. Istnieje ogromna liczba jej wariantów. Jest to przyprawa bardzo dawna, w ciągu wieków ulepszana, a niektóre szczególnie wyrafino...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Buzdyganek ziele - Dary Natury Buzdyganek, nazywany jest także powiekami diabła, diablim zielskiem i diablim cieriem. Jest używany w medycynie chińskiej i w indyjskiej Ayurvedzie. Masa netto: 50g Składniki: Buzdyganek ziele 100%.
Kategoria: Przyprawy i zioła
Do deserów, ciast, kompotów i mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. Skład: anyż gwiazdkowy 100% Zawartość netto: 30g
Kategoria: Przyprawy i zioła
KMIN RZYMSKI "przyprawy bez chemii" Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin. Skład: kmin rzymski 100% Zawartość netto: 30g Kraj pocho...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Bezkaloryczny słodzik w płynie na bazie stewii (Stevia rebaudiana), rośliny pochodzącej z Ameryki Południowej. Można go używać do słodzenia napojów i wyrobów cukierniczych. Zawiera aromat cytrynowy. SPOSÓB UŻYCIA: 4 - 6 kropli na 1 filiżankę kawy....
Kategoria: Przyprawy i zioła
KWIAT LIPY EKO Herbatka ta ze względu na swoje właściwości polecana jest jako środek napotny przy podwyższonej temperaturze np.: przeziębienie, grypa, Polecana jest w kuracjach oczyszczających organizm z toksyn jak również jako namiastka herbaty o działaniu r...
Kategoria: Przyprawy i zioła
LIŚĆ BABKI LANCETOWATEJ EKO herbatka Według literatury zielarskiej liść babki lancetowatej jest doskonałym środkiem zapobiegającym wszelkim stanom zapalnym, dobra jest także w okresie klimakterium Sposób użycia: Łyżeczkę liścia babki zalać wrzątkiem, odstaw...
Kategoria: Przyprawy i zioła
PRZYPRAWA DO MAKARONU Przyprawa służy do posypywania dań z makaronu podanych na sypko. Można ją stosować bezpośrednio na makaron lub dodawać do sosów. Skład: seler, cebula, estragon, bazylia, czosnek, arcydzięgiel. Masa netto: 30g
Kategoria: Przyprawy i zioła
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadaje się do przyprawiania steków. Skład: Pieprz czarny 100% Masa netto: 50g
Kategoria: Przyprawy i zioła
Mieszanka przyprawowa nadaje pieczeni doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd. Przyprawa jest także doskonałym dodatkiem do sosów. Skład (w różnych proporcjach): papryka zielona i czerwona, kminek, pieprz czar...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Przyprawa zalecana jest dla osób mających problemy z niedomaganiem wątroby. Można stosować do wszystkich dań męsnych. Skład (w różnych proporcjach): koper włoski, lubczyk, szałwia, majeranek, melisa, ogórecznik, bazylia, anyż, cząber, kminek.
Kategoria: Przyprawy i zioła
Skład (w różnych proporcjach): natka pietruszki, melisa, seler, czosnek, cząber, tymianek, rozmaryn, koperek, mięta. Masa netto: 30g
Kategoria: Przyprawy i zioła
Sól morska z morza śródziemnego powstaje poprzez naturalne odparowanie morskiej wody. Posiada szerokie zastosowanie w kuchni jako zamiennik soli jodowanej czy kamiennej. Ze względu na wielkość, przed użyciem należy utłuc w moździerzu lub zmielić w młynku. ...
Kategoria: Przyprawy i zioła
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyznę jak również doskonały do sosów i wędlin.